Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Adana kebabı nasıl yapılır? Adana’ya has et yemeklerinden birisi olan Adana kebap tarifi ile evinizi ocak başına çevirebilirsiniz. Mutfağımızda yer alan özel tatlardan birisi olan Adana kebap, vazgeçemediğimiz ve her zaman mutlak suretle tatmak istediğimiz özel bir lezzet. Adana kebap yapmak istediğinizde öncelikli olarak bir takım ihtiyacınız olan malzemeleri hazır bulundurmanız gerekiyor. Bu malzemelere ve yapılışına yazının devamında yer vereceğiz. Lezzeti ile damağınızda hoş bir tat bırakan Adana kebap, gittiğiniz pek çok lokantada arzu ettiğiniz yiyeceklerden birisi. Evinizde de kolay şekilde yapabileceğiniz bu özel lezzet için vereceğimiz tarif 6 kişilik olup ortalama hazırlama süresi ise 45 dakika civarındadır. Pişirme süresi ise ortalama olarak 25 dakika civarında olması öngörülmektedir. Adana kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabı, içerisinde eşsiz bir lezzetin püf noktalarını saklıyor. Yediden yetmişe herkesin bayılarak tükettiği Adana kebabına dair tüm incelikleri öğrenmek, evde Adana kebabı tarifi almak için okumaya devam edin!
Milli Lezzetlerimizin Sultanı: Adana Kebabı Nasıl Yapılır?
Yapımında zırh denilen özel bir bıçak ile kıyılmış kuzu etinin kullanıldığı Adana kebabı, doyumsuz tadını buradan alıyor. Tabii ki pul biber ve kuzu kuyruk yağının etkisini de hafife almamak gerekiyor. Ünü sınırları aşan ve dünya çapında haklı bir şöhrete kavuşan Adana kebap, coğrafi işaret alarak tescillenmiş yöresel lezzetlerimizden biri. Cihangir Kebap Kaburga ise bu lezzeti en güzel hâliyle sunarak Adana kebabının hakkını veren nezih bir mekân. Gözlere şenlik özel sunumları ve ağzınıza lâyık tatları ile Cihangir Kebap, siz ve sevdikleriniz için lezzetin en doğru adresi!
Lezzetin Dibi, Mis Gibi: Evde Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Ev halkınıza unutulmaz bir ziyafet çektirmek veya misafirlerinizi tadı damakta kalan bir yemek ile ağırlamak istiyorsanız Adana kebabının yapılışı sizi yakından ilgilendiriyor. Koyun kıyma ile pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif herkese parmaklarını yedirecek!
Adana Kebabı için Gereken Malzemeler:
1. 500 gram kuzu kıyması
2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3. 1 büyük soğan
4. 3 diş sarımsak
5. 1 yemek kaşığı biber salçası
6. 1 yemek kaşığı domates salçası
7. 1 tatlı kaşığı pul biber
8. 1 çay kaşığı karabiber
9. 1 çay kaşığı kimyon
10. Tuz (isteğe bağlı)
11. Dilediğiniz miktarda acı pul biber (isteğe bağlı)
Adana Kebap Yapılışı
1. Soğanı rendeleyin veya ince şekilde doğrayın. Sarımsakları da ince doğrayın.
2. Kıymayı bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, sıvı yağ, biber salçası, domates salçası, pul biber, karabiber ve kimyonu ekleyin.
3. Malzemeleri iyice karıştırın ve kıymayı yoğurun. Tuz eklemek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
4. Yoğurduğunuz kıymayı buzdolabında yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Bu, baharatların ete iyice yedirilmesini ve lezzetin daha iyi oturmasını sağlar.
5. Mangalı yakın veya ızgarayı iyice ısıtın.
6. Dinlenen kıymayı şişlere geçirin. Yaklaşık 10-15 cm uzunluğunda ve 2-3 cm kalınlığında parçalar alarak şişlere şekil verin. Daha sonra şişlerin üzerine bastırarak kıymanın sıkıca yapışmasını sağlayın.
7. Şişlere geçirdiğiniz kebapları ızgaraya veya mangala yerleştirin.
8. Kebapları ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın. Pişirme süresi etin kalınlığına ve tercihinize göre değişebilir, genellikle yaklaşık 10-15 dakika arasında sürer.
9. Pişen Adana kebabını şişlerden çıkarın ve servis tabağına alın. Birkaç dakika dinlendirerek etin sularının içinde kalmasını sağlayın.
10. Adana kebabını, yanında közlenmiş domates, yeşil biber, sumaklı soğan ve lavaş ekmeği ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak yanında humus veya cacık gibi mezeler de sunabilirsiniz.
11. Adana kebabı tırtıklı pide ile Adana dürüm ya da pideleri keserek servis tabağında sunum yapabilirsiniz.
Not: Adana kebabı genellikle mangalda pişirilir, ancak ızgarayı veya tavayı kullanarak da evde yapabilirsiniz. Ayrıca, baharat miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Adana Kebap Püf Noktaları
Mangal da pişecek Adana kebap, mangal içindeki kömürün ateşinde kuyruk yağı ile yağlanmasının ardından çok daha lezzetli bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Adana kebap pişirirken kömürün tamamen yanıp kor halini aldığından emin olmalısınız.
Adana Kebap pişirme Püf Noktaları
Fırınınızda pişirmek istediğinizde telin altına mutlaka bir fırın tepsisi koymalısınız. Çünkü etler pişince yağı akacaktır. Akan yağ bir tepside birikmesi böylece sağlanarak hijyenik ortam sağlanmış olur.
Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Adana şiş kebap nasıl yapılır Soğanları öncelikli olarak küp şeklinde doğrayarak suyunun süzülmesini sağlayalım. Suları süzülen soğanları derin bir kaba koyarak sarımsakları ezerek karıştıralım. Ardından kıymalar ile soğan ve sarımsağı harmanlayalım. Pul biberi, acı biberi ve karabiberi karışıma yedirelim. Bu karışıma sıvı yağı da ilave ederek ardından maydanozları karışıma ekleyin. Bu elde ettiğimiz harcımızı dolapta 3 saat dinlendirelim. Fırın ızgara telini tereyağ ya da kuyruk yağı ile yağlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırına koyarak pişmesini sağlayalım. Adana şiş kebap nasıl yapılır?
Evet; Adana kebabı nasıl yapılır? öğrendim fakat vaktim yok veya uğraşmak istemiyorum diyorsanız bu benzersiz lezzetten mahrum kalmak zorunda değilsiniz. Hemen Cihangir Kebap Salonu’nu tercih ederek aradığınız mükemmel tatlara avantajlı fiyatlarla kolay bir biçimde ulaşabilirsiniz.
Size; ‘Adana, Adana olalı böyle lezzet görmedi!’ dedirtmeyi hedefleyen Cihangir Kebap Kaburga, iddialı sunumu, geniş kapsamlı menüsü, sağlık ve hijyen kurallarına uygun titiz hizmet anlayışıyla favoriniz olmaya aday!