Adana Kebabın İçine Ne Konur?
Adana kebabın içine ne konur? sorusunun cevabı bu eşsiz lezzetin en önemli dinamiklerinden biri! Kısaca söylememiz gerekirse Adana kebap; kuzunun veya 1 yaşına girmiş erkek koyunun etinden yapılır. Dana eti kullanılırsa onun adı Adana kebap değil sadece kebap olur.
Kebabın söz konusu temel malzemesine ilâveten; pul biber, tuz, kuyruk yağı da olmazsa olmazdır.
Peki Adana kebap için kullanılacak kıyma nasıl olmalıdır? Kebabın lezzet sırları neler? Öğrenmek için doğru adrestesiniz.
Adana Kebap İçine Ne Konur?
Türk mutfağının gözdesi, en popüler geleneksel lezzetlerimizin başını çeken Adana kebap kuzu kıymadan hazırlanır. Bu kıymanın en büyük özelliği, ‘zırh’ dedikleri bir bıçak yardımıyla elde kıyılarak yapılıyor olmasıdır. Bahsi geçen bıçak, görünüşü itibariyle satıra benzer ve keskindir.
Adana Kebap Kıyması Nasıl Olmalı?
Genelde süt kuzu kullanılmaması, 1-2 yaşlarında erkek koyun etinden yararlanılması tavsiye edilir. 700 gr. kadar kol kısmından, yaklaşık 200 gram da sırt bölgesinden olmak üzere karışık alınması önerilir.
Sinirlerin ve et üzerindeki zarların iyi bir biçimde ayıklanması lâzımdır. Adana kebabın içine ne konur? diye merak edenler etin ne az, ne de fazla yağlı olmaması gerektiğini de bilmelidirler.
Evde Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Evet; Adana kebabın içine ne konur? açıkladıktan sonra şimdi pratik bir tarif vererek bu lezzeti evde nasıl hazırlayabileceğinizi anlatmak istiyoruz. Siz de ailenize ve misafirlerinize özel bir akşam yemeği sunmayı arzu ediyorsanız, sizi kolayca uygulayabileceğiniz Adana kebap tarifi ile baş başa bırakalım.
Adana Kebap Malzemeleri Nelerdir?
1. Pul biber (1 yemek kaşığı),
2. Tuz (İki tatlı kaşığı),
3. Kuzu kıyma (600 gram),
4. Kuzu kuyruk yağı,
5. Kapya biber.
Püf Noktalarıyla Adana Kebap Yapılışı:
Adana kebabına dana eti veya iç yağ, tereyağı, salça gibi şeyler girmez. Fırında Adana kebap yapmayı tercih edecek olanların –etler kurumasın diye- fansız programda çalılştırması önerilir.
Tarifin hazırlanışına gelince:
1. Kıymaya pul biber ekleyin ve 15 dk yoğurun.
2. Sonra tuz, kapya biber ve kuyruk yağı ilâve edin.
3. Yaklaşık 5 dk daha yoğurarak homojen kıvam aldırın. Bu sırada işinizin daha kolay olması için ara sıra elinizi ıslatmayı unutmayın.
4. Kıvama gelen kıymadan parçalar koparıp kebap şişlerine geçirin.
5. Adana kebap mangalda pişirilir ancak fırında veya tavada da pişirebilirsiniz. Fırında pişirecekseniz tepsiye pişirme kâğıdı serebileceğiniz gibi fırın ızgarası üzerine de koyabilirsiniz.
6. Kıyma kendini bırakmamış ise dolaba koymaya gerek yoktur. Fakat kendisini salmış ise şişlere rahatça saplanabilmesi ve şişten düşmemesi için dolaba koymak önerilir. Kıymanın soğukluğu yerindeyse dolapta bekletmeden direkt saplanıp pişirilebilir.
Etin En Lezzetli Hâli: Adana Kebap
Tadına doyulmayan bir yiyecek olduğu hususunda herkesin fikir birliği ettiği Adana kebap, yöresel yemeklerimiz içerisinde baş köşeye yerleşmeyi başarır. –Tabiri câizse- ‘yeme de yanında yat!’ diye tabir ettikleri türden bir lezzet olarak karşımıza çıkan bu kebap, damakları hem dürüm hem de porsiyon hâliyle şenlendirir.
Acılı olması, Adana kebabının başlıca özelliklerinden biridir. Bu yönüyle Urfa kebabından ayrılır. Genelde meze veya salata ile tüketilen Adana kebap, ayran ve şalgam gibi içeceklerle de harika bir ikili oluşturur.
Adana kebabın içine ne konur? Nasıl yapılır? Artık biliyorsunuz fakat ustasının elinden yemek istiyorsanız Cihangir Kebap Kaburga Salonu sizin için en doğru tercihtir.