Gerçek Adana Kebap Tarifi
Gerçek Adana kebap tarifi ile lezzette çıtayı yükseltmeye ne dersiniz? İçli köftesi, şırdanı, şalgam suyu ve daha pek çok geleneksel ürünüyle meşhur olan Adana’nın en popüler yemeği şüphesiz ki bu Adana kebap.
Eşsiz tadını koyun etinden ve kuyruk yağından alan Adana kebap, biber ve tuz dışında baharat kullanılmamasına rağmen kendine özgü bir aromaya ve tarifsiz bir lezzete sahip.
Peki; bu lezzete ulaşmak için ne yapmak, hangi malzemeleri ne ölçüde kullanmak gerekiyor? Bilinmesi lâzım olan püf noktalar neler? Hepsine cevap verdik.
Gerçek Adana Kebap Nasıl Yapılır?
Gerçek Adana Kebap, için her şeyden önce, kendi doğal ortamında beslenmiş ve 2 yaşını geçmemiş erkek koyunlar özenle seçilir. Bu koyunların etleri zırh diye isimlendirilmiş özel bir bıçak yardımıyla elde kıyılır. Adana kebabı tarifi uygulanırken riayet edilmesi gereken önemli kurallardan biri kıyma makinesi kullanmamak ve eti bu şekilde tamamen el yardımıyla kebap kıyması hâline getirmektir.
Daha sonra etler bir süre dinlendirilir ve artık kebap olmaya hazırdır. Kuzu kuyruk yağı, tuz, kök biber veya pul biber ile bir araya getirilen etler güzelce yoğrulur. Ardından uygun büyüklüklerde parçalar alınarak kebap şişlerine saplanıp odun veya kömür ateşinde, yahut mangal ya da fırında pişirilir.
Kısaca anlattıktan sonra, malzemeleri ve incelikleriyle detaylı bir tarif vermekte yarar görüyoruz.
Gerçek Adana Kebabı Tarifi için Gereken Malzemeler:
1. Erkek kuzu eti (750 gram),
2. Erkek kuzu kuyruk yağı (250 gram),
3. Salçalık kırmızı biber yani kök biber (4 tane),
4. Acı toz biber,
5. Tuz.
6. Domates ve biber (Ayrı bir yerde pişirmek ve kebap ile beraber servis etmek için.)
Kuzu etinin but veya sırt kısmından tercih edilmesi önerilir. Biber olarak pul biberi de kullanabilirsiniz.
Salata için Malzemeler:
Tabii ki gerçek Adana kebap tarifi salatasız olmaz! Yoksa yavan kalır. İşte salatası için en çok tercih edilen tarifin malzeme listesi:
1. Yarım limon,
2. Sumak,
3. Tuz,
4. Maydanoz (1/2 deste),
5. Kırmızı soğan (6-7 adet).
Gerçek Adana Kebap Tarifi
1. Etin sinirlerini iyice temizliyoruz.
2. Tahtanın üzerinde eti ve kuyruk yağını zırh ile güzelce kıyıyoruz. (El kıyması dediğimiz kıvama getirmeliyiz.)
3. Kök biberlerin çekirdeklerini ve saplarını ayıklıyoruz.
4. Bunları da ince bir biçimde kıyıp hazırladığımız malzemeleri harmanlıyoruz.
5. Acı toz biberi ekleyip tuz ilâve ediyoruz.
6. Ardından biraz yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Etler saplanmaya hazır olacak ve tahminen 120-130 gram gelecektir.
7. Avucumuzun içerisinde yuvarlayıp kıyma kebabı şişlerine geçiriyoruz.
8. Meşe veya portakal kömüründe hafifçe pişiriyoruz.
9. Pide ekmeğin yarısını ortasından kesip buna etin yağını çıkarıyoruz.
10. Sonra etin her iki yüzünü de bir güzel kızartıyoruz.
11. Közde pişirdiğimiz biber ve domates, bir de hazırladığımız soğan salatasıyla servis ediyoruz. (Sumak ve maydanoz da kullanılabilir. Pulbiber ve yağ isteğe bağlı konulabilir.)
Gerçek Adana Kebap Nerede Yenir?
Bu soruya Adana’da en güzel yanıt olan Cihangir Kebap Salonu, zengin bir florada beslenmiş koyunların taptaze etlerini ve mevsimlik, mis kokulu biberleri kullanıyor.
İşletmemizde koyun cinsleri olarak; sarıbaş, Siirt hirisi, Van beyazı tercih ediliyor. Kırlarda ve dağlarda otlayan; çiçek, kekik ve envâiçeşit farklı ot ile doğal şekilde beslenen yaylım hayvanlarının etleri çok daha lezzetli olduğu için işletmemiz seçimini daima bundan yana yapıyor.
Gıda sektöründe hizmet vermenin büyük sorumluluk bilinci ve hassasiyet gerektirdiğini bilen Cihangir Kebap, tüm faaliyetlerini bu anlayış çerçevesinde sürdürüyor. Etlerin kesiminden muhafaza edilmesine dek tüm süreci titizlikle yöneten Cihangir Kebap, konuklarına nezih ve ferah bir mekânda eşsiz lezzet deneyiminin kapılarını aralıyor.
Serinleten içecekleri, hepsi birbirinden leziz yemekleri, orijinal tatları, iddialı sunumları, üstün kalitesi, tadı damakta kalan tatlıları, huzurlu ambiyansı, samimi ve profesyonel çalışanları, sıcak sohbeti… Cihangir Kebap Kaburga Salonu'nu tercih sebebi hâline getiren çok şey var!
Bizi Adana'nın en iyi kebapçısı yapansa yalnızca tek bir şey: Müşteri memnuniyetine ve işimize verdiğimiz, yıllardır hiç azalmamış olan değer!